Vintage hangulat az otthonban | Cliff bútorok

Most, hogy sikeresen megalapoztuk a vintage hangulatú konyhák lényegét, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol érdemes felgöngyölíteni, még milyen módokon építhetjük be ezt a hangulatot a terünk többi részébe is.

Kezdjük talán azon a helyen, amit legelőször megpillantunk, amikor belépünk egy helyre: az előteret. Számos variáció létezik, előfordulhat, hogy valaki helyhiány miatt gyakorlatilag nem rendelkezik egy kimondott előtérrel, viszont egy vintage hatású (kezelt, natúr fa) kulcstartó sötét fém fogantyúkkal instant módon felhívja magára a figyelmet, egy ékköve is lehet akár a helyiségnek. Egy másik általános eszköz az akasztó: miért ne lehetne régi (vagy annak tűnő) kilincseket úgy felszerelni a falra, hogy akasztóként funkcionáljanak?

Minden lakás/ház rendelkezik legalább egy fürdőszobával. Ha már szükség van rá, érdemes ezt is otthonossá tenni azzal, hogy egy olyan tükröt választunk, ami a gyönyörű keretével nem csak vintage-essé teszi a helyiséget, de a tükrök optikailag nagyítják a teret.

Ha módunkban áll kicserélni a csapot (esetleg a kagylót is), érdemes egy arany, fekete vagy fehér, esetleg szürke színűt hazavinnünk, de mindenképp ügyeljünk arra, hogy milyen a formája: kiegészíti a teret, vagy nem illik bele az elképzeléseinkbe? Elsőre nem tűnhet fontos kérdésnek a csap színe és formája, de egy kis helyen minden kiegészítő hamar szem elé kerül.

Az eddigi bejegyzéseinkben említett tippek ezekre a terekre és érvényesek: tároljuk a dolgainkat kosarakban, vagy pl a szappant, mosószert tegyünk átlátszó vagy ámbra üvegekbe, amik amellett, hogy funkciójuk van, még jól is néznek ki, ami, valljuk be, nem utolsó szempont.

Nyilvánvalóan minden helyiség szerves része a textília, viszont a legnagyobb mennyiségben a hálószobában találkozhatunk vele. A textil óriási szerepet játszik egy vintage look kialakításában, így fordítsunk rá kitüntetett figyelmet. Érdemes előnyben részesíteni a pamutot és a lent, mivel ezek nem csak esztétikumban, hanem érzetben is a legjobbat nyújtják.

Ha a modern vintage hangulatot visszük tovább, akkor keverjük modern elemekkel, esetleg egy csodaszép modern ágykerettel, ha pedig a romantikus vintage világa vonz minket jobban, akkor gyakorlatilag nézzünk körbe egy idős rokon ágyneműtartójában! Valószínűleg sok csipkével, rózsaszín árnyalatokkal, apró virágok mintájával találjuk magunkat szemben.

A családi összejövetelek, baráti együttlétek közkedvelt helye a nappali. Valószínűleg a legtöbb vintage veteránnak eszébe ötlik a mid-century modern stílus, aki a vintage irányzaton belül a huszadik század közepének az enyhén futurisztikus, letisztult, ugyanakkor érdekfeszítő, praktikus, korántsem unalmas design-ja.

A funkciót nem váltja fel, hanem kiegészíti az ízléses színvilág. Manapság ez a vonalvezetés mondhatni klasszikus, és mivel Dánia, illetve a skandináv országok ennek az irányzatnak az úttörői, gyönyörűen harmonizálható a vintage lakás többi elemével.

Érdekel, hogy miként kezdj neki egy vintage konyha megteremtéséhez, vagy egyáltalán mik a vintage alapjai, mit érdemes beszerezni, vagy éppen hogyan dekorálj a szezonnak megfelelően? Akkor jó helyen jársz, mert a blogon mindezekre a kérdésekre választ találsz. Ha bármi további kérdés, ötlet felmerülne, szívesen segítünk! Vedd fel velünk a kapcsolatot facebookon és instagramon vagy keresd fel fizikai bemutatótereink egyikét!

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Álomkonyha tervezés otthonról!

Valósítsd meg álmaid konyháját az otthon kényelméből!

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Kövess minket Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Scroll to Top