Vintage hangulat az otthonban

Most, hogy sikeresen megalapoztuk a vintage hangulatú konyhák lényegét, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol érdemes felgöngyölíteni, még milyen módokon építhetjük be ezt a hangulatot a terünk többi részébe is.

Kezdjük talán azon a helyen, amit legelőször megpillantunk, amikor belépünk egy helyre: az előteret. Számos variáció létezik, előfordulhat, hogy valaki helyhiány miatt gyakorlatilag nem rendelkezik egy kimondott előtérrel, viszont egy vintage hatású (kezelt, natúr fa) kulcstartó sötét fém fogantyúkkal instant módon felhívja magára a figyelmet, egy ékköve is lehet akár a helyiségnek. Egy másik általános eszköz az akasztó: miért ne lehetne régi (vagy annak tűnő) kilincseket úgy felszerelni a falra, hogy akasztóként funkcionáljanak?

Minden lakás/ház rendelkezik legalább egy fürdőszobával. Ha már szükség van rá, érdemes ezt is otthonossá tenni azzal, hogy egy olyan tükröt választunk, ami a gyönyörű keretével nem csak vintage-essé teszi a helyiséget, de a tükrök optikailag nagyítják a teret.

Ha módunkban áll kicserélni a csapot (esetleg a kagylót is), érdemes egy arany, fekete vagy fehér, esetleg szürke színűt hazavinnünk, de mindenképp ügyeljünk arra, hogy milyen a formája: kiegészíti a teret, vagy nem illik bele az elképzeléseinkbe? Elsőre nem tűnhet fontos kérdésnek a csap színe és formája, de egy kis helyen minden kiegészítő hamar szem elé kerül.

Az eddigi bejegyzéseinkben említett tippek ezekre a terekre és érvényesek: tároljuk a dolgainkat kosarakban, vagy pl a szappant, mosószert tegyünk átlátszó vagy ámbra üvegekbe, amik amellett, hogy funkciójuk van, még jól is néznek ki, ami, valljuk be, nem utolsó szempont.

Nyilvánvalóan minden helyiség szerves része a textília, viszont a legnagyobb mennyiségben a hálószobában találkozhatunk vele. A textil óriási szerepet játszik egy vintage look kialakításában, így fordítsunk rá kitüntetett figyelmet. Érdemes előnyben részesíteni a pamutot és a lent, mivel ezek nem csak esztétikumban, hanem érzetben is a legjobbat nyújtják.

Ha a modern vintage hangulatot visszük tovább, akkor keverjük modern elemekkel, esetleg egy csodaszép modern ágykerettel, ha pedig a romantikus vintage világa vonz minket jobban, akkor gyakorlatilag nézzünk körbe egy idős rokon ágyneműtartójában! Valószínűleg sok csipkével, rózsaszín árnyalatokkal, apró virágok mintájával találjuk magunkat szemben.

A családi összejövetelek, baráti együttlétek közkedvelt helye a nappali. Valószínűleg a legtöbb vintage veteránnak eszébe ötlik a mid-century modern stílus, aki a vintage irányzaton belül a huszadik század közepének az enyhén futurisztikus, letisztult, ugyanakkor érdekfeszítő, praktikus, korántsem unalmas design-ja.

A funkciót nem váltja fel, hanem kiegészíti az ízléses színvilág. Manapság ez a vonalvezetés mondhatni klasszikus, és mivel Dánia, illetve a skandináv országok ennek az irányzatnak az úttörői, gyönyörűen harmonizálható a vintage lakás többi elemével.

Érdekel, hogy miként kezdj neki egy vintage konyha megteremtéséhez, vagy egyáltalán mik a vintage alapjai, mit érdemes beszerezni, vagy éppen hogyan dekorálj a szezonnak megfelelően? Akkor jó helyen jársz, mert a blogon mindezekre a kérdésekre választ találsz. Ha bármi további kérdés, ötlet felmerülne, szívesen segítünk! Vedd fel velünk a kapcsolatot facebookon és instagramon vagy keresd fel fizikai bemutatótereink egyikét!