Vintage kiegészítők | Cliff bútorok

Lassan egy hete foglalkozunk itt a blogon a vintage stílussal, és végre elérkeztünk talán a legizgalmasabb ponthoz, a dekorhoz. Mivel egy stílus sem légüres térben alakul ki, és ahogy arról már szóltunk korábban, a vintage stílus a lakberendezés olvasztótégelye, illetve minden ember egy külön világ, általános tanácsokkal igyekszünk szolgálni Számotokra, hogy mindenki megtalálja a számára ideális választást.

Természetesen ezek mellett is vannak olyan támpontok, amik miatt egy tér megérdemli a vintage jelzőt. Ezekből szemezgettünk a jelenlegi bejegyzéshez.

Családi örökség és trendi, vadiúj darabok – vintage kiegészítők

Minél egyértelműbb a kontraszt az új és a régi között, annál izgalmasabb eredményt érhetünk el. Például nagymamánk kedvenc asztalát felújítva, rendesen kezelve kombinálhatunk új, modern székekkel, vagy épp ellenkezőleg: nagypapa évtizedes bögréiből ihatjuk az újhullámos kávénkat

Fém, fém és fém – vintage kiegészítők

Hogyha nem is teljesen igaz, hogy “régen minden jobb volt”, egy dolog igaz: régen sokkal több volt a fém tárgy, amit nem egy-két használatra terveztek. Egy autentikus vintage konyha megérdemel tehát pár fém elemet: gyertyatartók, vízforraló, csap, a határ a csillagos ég. Nem kell túlzásokba se esni, ha nem ez a mi ízlésünk – már az is, ha a szemünk sarkából néha megpillantjuk őket, pont elég.

Kerámia és porcelán- vintage kiegészítők

Minden konyhának jót tesz, ha kap egy lágy, otthonias beütést. Borítékolható, hogy pár étkészlet tökéletesen megfelel erre a célra. Érdemes az aranyozott szélű, apró mintás porcelánon tálalni a desszertet, a friss mezei vagy a sarki boltból szerzett csokrot pedig egy csodás kerámia vázában a vendégek szeme elé tárni.

Régi korokat idéző textilek- vintage kiegészítők

Szerencsére mostanában egyre nagyobb körben látni olyan textíliákat, amik mintha valamelyik az elmúlt száz évben populáris korból kerültek volna elénk, így nem vagyunk lekorlátozva a nagyszülők padlásán esetleg feltűnő relikviákra. Lehet szó konyharuhákról, konyhai futóról vagy kötényről, rendkívül széles a választék.

Hangulatvilágítás, minden mennyiségben

Amellett, hogy a szemnek is kellemesebb, érdemes beruházni kisebb, de a konyha minden zeg-zugában előforduló apróbb fényforrásokba. A gyertyák, beépített meleg fényű ledvilágítások, fényfüzérek tökéletes megtestesítői ennek a példának, nem beszélve arról, hogy a közeledő őszi-téli naplementékhez már szinte kötelezően hozzátartoznak.

Hogyha máskor is szeretnél hasonló bejegyzéseket olvasni vagy értesülni a vintage konyha szakértőjéről, a Cliff Konyhákról, kövess minket facebookon és instagramon! Hamarosan jelentkezünk a következő bejegyzéssel, ne maradj le róla!

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Álomkonyha tervezés otthonról!

Valósítsd meg álmaid konyháját az otthon kényelméből!

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Kövess minket Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Scroll to Top