Vintage stílusú konyhák | Cliff konyhabútor | Cliff bútorok

Magyar vintage álomkonyhabútorok

Sokan egyetértenek azzal, hogy az otthonunk egy olyan menedék, ahova feltöntődni, a családi kapcsolatokat erősíteni vonulunk el egy hosszú nap után. Ez alól a konyhánk sem kivétel, ezért szokás az otthonunk szíveként emlegetni. Azzal mégis kevesen vannak tisztában, hogy lakberendezési szempontból erre a belső hajlamra hogyan erősíthetnek rá.

A ma trendinek nevezhető stílusirányzatok közül talán a vintage az, ami a legtöbb ember szívét megmelengeti. Az ok a lehető legegyszerűbb: ennél sokszínűbb, egyediesíthető hangulatot más irányzatokkal nehezebb elérni.

De mit is takar a vintage kifejezés?

Az angol eredetű szó égisze alatt fogjuk össze mindazokat a trendeket, amelyek kiállták az idő vasfogát, vagyis a régi kor embereinek ugyanazt a megszokottság érzését keltették, mint nekünk a 21. században. Amitől egy-egy vonalvezetés, szín vagy bútordarab régiesebb, egyáltalán nem kell azt jelentse, hogy unalmas is. Szerintünk mindenki meg tudja találni a saját hangját ezen a stíluson keresztül.

A vintage egyik alága, a romantikus vintage

Arról híres, hogy a szecessziós/art nouveau korabeli Franciaország és Anglia területeiről inspirálódik, ezért nem nélkülöz olyan elemeket, mint a pasztell árnyalatok, apró virágminták, légies dekorelemek és áttetsző, gyengéd hatású evőeszközök, csak hogy a konyhák világában maradjunk.

A szemfülesebbeknek talán feltűnt, hogy ilyen értelemben a vintage nem egy teljesen körülhatárolható irányzat. Példának okáért ennek a hatásnak az eléréséhez szükségünk van egy csomó fa bútorra, aminek ugyanakkor nem látszik a természetes mintázata (csakúgy, mint a skandináv irányzatban). A dekorációk, kiegészítők ugyanakkor mégsem engedik, hogy egy teljesen minimalista irányba haladjon a tér összképe.

A vintage egy másik iránya, a modern vintage

Hasonlóan légies, könnyed, mégis érzékelhető, hogy a tervezés folyamatában hangsúlyosabb szerepet kaptak az aktuális trendek. Ebben az irányban haladva rendkívül izgalmas eredményt kaphatunk, ha például nem ragaszkodunk a neutrális alapokhoz, hanem mostanában divatos színeket alkalmazunk legalább egy helyen. A konyhabútor mellett a padlón, függönyön, de akár az étkészleten is megjelenhetnek a modernebb vonalvezetések, letisztult határok.

Összefoglaló a vintage stílusról:

  • Elsődleges szempont a tradicionális küllem kialakítása, modern elemekkel
  • A lágy, légies bútorok és kiegészítők harmóniája az otthonosság érzetét keltik
  • Különböző értelmezésben lehet a fehér és a pasztell árnyalatok kapcsolatáról, de a ma trendi színek is beszélni
  • Végig fontos szem előtt tartani az ismerős, de meghökkentő design-t

Reméljük hasznos információkat tudtunk megosztani veletek. Hogyha további tippeket szeretnétek olvasni, érdemes figyelemmel követni a blogot és a social oldalainkat, hogy nehogy lemaradjatok a további szösszenetekről!

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on tumblr
Tumblr
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Álomkonyha tervezés otthonról!

Valósítsd meg álmaid konyháját az otthon kényelméből!

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Kövess minket Facebookon!

Legutóbbi bejegyzések

Scroll to Top